Sărbătorirea absolvenților în condiții de distanțare socială

Timp de citire: 2 minute

Regulile privind distanțarea socială, pe care toți trebuie să le respectăm de luni bune, au dat peste cap inclusiv programul festivităților de final de an din școli. A devenit o provocare uriașă organizarea unor momente dedicate absolvenților și nu puțini sunt cei care caută și acum soluții.

Un exemplu de bune practici în acest sens vine de la Balș, acolo unde directorul Liceului Teoretic ”Petre Pandrea”, Marian Anghel, a reușit să le ofere tinerilor care au absolvit clasele a 8-a și a 12-a festivitatea pe care aceștia o meritau.

Am discutat cu Marian despre problemele organizatorice întâmpinate, cum le-au depășit și ce părere au avut copiii. Nu a fost festivitatea tipică pentru finalul de an, însă toată lumea este mulțumită pentru că au reușit să marcheze acest moment important pentru cei mici.

”E important să celebrăm acest moment. Am hotărât împreună cu diriginții de la clasele a 8-a și a 12-a că trebuie să existe acest moment și atunci am ales varianta asta.”

Marian Anghel, director Liceul Teoretic ”Petre Pandrea”

În organizarea festivității de la Balș, cadrele didactice au profitat de măsurile de siguranță impementate anterior pentru orele de pregătire. Asta înseamnă că elevii și profesorii erau familiarizați cu pătrunderea în incintă prin triajul epidemiologic, dezinfecția mâinilor, preluarea măștilor, mersul pe poziția fiecărei grupe însemnate pe terenul de sport și apoi ocuparea unui loc în bancă personalizat, într-o sală prestabilită. 

Mai departe, a fost nevoie de luarea unor decizii deloc comode. Diplomele au fost înmânate absolvenților de către diriginți, în sălile de clasă, pentru a se respecta traseele de mișcare. Pentru fotografiile de final de an elevii au trebuit să păstreze măștile de protecție pe față, evitându-se astfel o posibilă contaminare prin manipularea acestora. Părinții nu au putut participa la ceremonie din aceleași considerente de ordin medical.

De asemenea, elevii au ocupat poziții trasate din timp pe terenul de sport al școlii, respectând distanța minimă de distanțare socială stabilită de autorități.

Trecând peste aceste neajunsuri, festivitatea a reprezentat un moment plăcut pentru toată lumea.

Obișnuiți cu aceste măsuri de cele două săptămâni de pregătire pe care le-au avut, copiii nu le-au resimțit atât de acut și s-au putut bucura de momentul lor. Iar cei de la Balș ne arată tuturor că acolo unde există dorință, totul este posibil!

Marian Anghel este directorul Liceului Teoretic ”Petre Pandrea”, este absolvent al Academiei de Leadership și Management Școlar și coordonatorul Clusterului Olt din cadrul Edu Networks

Toate articolele

Noutăți

Înscrie-te la newsletter

Fii la curent cu informații din educație și următoarele evenimente EDU Networks.