Primul an de Edu Networks

Timp de citire: 2 minute

În urmă cu un an, programul Edu Networks demara oficial după formarea primului cluster de 15 școli la Brad, în județul Hunedoara. Imediat au mai fost formate alte 8 clustere, în județele Bacău, Dâmbovița, Bistrița-Năsăud, Buzău, Galați, Olt, Valea Jiului și București-Ilfov. În total, 114 școli au fost acceptate în program și au beneficiat de intervențiile partenerilor noștri.

Edu Networks este, practic, o alianță de organizații ce și-au propus să lucreze împreună cu școlile din România. Fundația Noi Orizonturi, Romanian Business Leaders, Asociația OvidiuRo, Finnish Teacher Training Centre și Asociaţia “Lectura şi Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice” România sunt organizații fondatoare, iar Școala de Valori, Asociația InfinitEdu și Teach for Romania sunt organizații partenere în acest program coordonat de Asociația pentru Valori în Educație.

Programul beneficiază de sprijinul financiar al Lidl România, în calitate de partener strategic, al Bitdefender, în calitate de partener fondator, dar și al altor companii ce ni s-au alăturat în acest demers.

De-a lungul acestui an, am avut peste 570 de intervenții educaționale la care au luat parte peste 2,200 de profesori și învățători din cele 114 școli din program. În cadrul acestor intervenții ne-am concentrat pe 3 direcții, literație și gândire critică, dezvoltare personală și leadership și management școlar. Trebuie punctat și faptul că primul an a fost unul plin de provocări noi, în contextul pandemiei, deoarece am fost nevoiți să mutăm totul în mediul online și să venim cu soluții personalizate pentru fiecare școală.

O mențiune specială merge către coordonatorii celor 9 clustere. Sunt oameni extrem de importanți în cadrul programului, cei care asigură legătura directă și permanentă cu școlile, iar rezultatele bune din acest prim an li se datorează și lor. Au depus eforturi considerabile mergând către școli și reușind să coordoneze toate acțiunile partenerilor.

Odată cu începerea noului an școlar, în luna septembrie, a început și anul II de Edu Networks. Va fi un an fundamental pentru program, în cadrul căruia vom avea 3 piloni educaționali – gândire critică, digitalizare și leadership și management – totul pe o infrastructură de program formată din crearea de comunități de practică și învățare și din împuternicirea directorilor și profesorilor ca vectori de schimbare în școli și comunități.

Ultimele 12 luni ne-au arătat că în sistemul educațional din România sunt mulți cei care își doresc să învețe și nu se tem să iasă din zona lor de confort pentru a-și dezvolta noi abilități. Iar asta ne dă încredere și ne face să lucrăm și mai mult pentru îndeplinirea obiectivului nostru declarat, acela de a duce educația românească în Top 10 european.

Toate articolele

Noutăți

Înscrie-te la newsletter

Fii la curent cu informații din educație și următoarele evenimente EDU Networks.