Un grup/cluster cuprinde minimum 7 – maxim 12 unități de învățământ și este definit de următoarele caracteristici:

Apropiere geografică

Școlile sunt situate unele față de altele la o distanță de cca. 60-120 de minute de călătorie unele față de altele, astfel încât să poată lucra împreună, iar personalul școlii poate să călătorească cu ușurință între școli pentru vizite/ întâlniri/ cursuri/evenimente.

Diversitate instituțională

Clusterul poate cuprinde atât grădinițe, școli primare și gimnaziale cât și liceu/licee sau poate fi un cluster per domeniu – de exemplu, cu școlile profesionale dintr-un domeniu industrial.  

Diversitate
socială

Grupul de școli deservește o populație diversă din punct de vedere social și economic, astfel încât să acopere zone urbane și rurale, din toată țara.

Diversitate academică

Școlile din cluster au rezultate școlare la Evaluarea Națională și/sau Bacalaureat variate, cuprinzând gradinițe, școli primare, gimnaziale și licee de orice profil.

Devino parte dintr-o comunitate regională împreuna cu alte școli – care împărtășesc resurse, soluții și se susțin reciproc.

Clusterele de școli vor fi formate și comunicate de către organizatorii proiectului imediat dupa închiderea perioadei de aplicație și finalizarea procesului de selecție.

Fiecare școală aplică individual, dar este invitată să și nominalizeze alte minim 3 școli care ar putea face parte din cluster împreună cu ele. Școlile sunt evaluate și admise în acest proiect individual – iar clusterele sunt realizate pornind de la aplicațiile individuale ale școlilor (nu este suficient ca o școala să fie recomandată sau propusă într-un formular de aplicație de către o altă școală). 

Noutăți

Înscrie-te la newsletter

Fii la curent cu informații din educație și următoarele evenimente EDU Networks.