Teach for Romania recrutează învățători și profesori de la clasele 0-VIII din școlile ce fac parte din programul Edu Networks pentru a deveni factori de transformare în educație.

Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România este viziunea care ne unește în Teach for Romania. Înțelegem nevoia de a reduce inechitățile educaționale și sociale, dar și cea de îmbunătățire a calității educației. Avem încredere că acest lucru este realizabil prin impactul colectiv al unei noi generații de lideri în educație.

Teach for Romania recrutează români valoroși, îi pregătește ca învățători/profesori model și îi sprijină pentru a deveni factori de transformare în educație. Este un program de dezvoltare de competențe de leadership prin predare, un parcurs de 2 ani în care profesorii se dezvoltă ca lideri și dezvoltă mai departe la elev competențe de literație și abilități sociale, facilitează incluziunea, influențează reducerea abandonului, îmbunătățesc performanța școlară. După finalizarea programului, absolvenții intră într-o comunitate puternică de Alumni Teach for Romania, care au capacitatea și susținerea pentru a deveni acea masă de noi lideri în educație, care generează transformare: prin dezvoltarea școlilor, prin îmbunătățirea competențelor și motivației cadrelor didactice, prin comunicare despre realitatea educației, prin propuneri de politici publice și prin dezvoltare comunitară și socială. 

Suntem în căutarea acelor oameni motivați de a-și aduce contribuția la transformarea educației și a societății. Candidații sunt evaluați conform unui model intern de selecție, construit exclusiv pe competențe și abilități de leadership.

Ce fel de oameni cautăm?

Ne dorim alături de noi învățători și profesori din școlile ce fac parte din programul Edu Networks care să aibă:

  • capacitatea și dorința de a face o schimbare în societate, micro și macro sistemic, prin intermediul educației;
  • capacitatea de a face schimbări la nivel personal, pe baza unui proces de introspecție și feedback;
  • capacitatea de a-și reveni după situații foarte dificile și/sau de lungă durată;
  • capacitatea de a genera schimbare prin construirea de parteneriate eficiente cu oameni diferiți;
  • capacitatea de a planifica pe termen lung, a executa planul și a monitoriza progresul;
  • capacitatea de a analiza informații și de a găsi cele mai potrivite soluții pentru rezolvarea problemelor.

Alături de EduNetworks, vom fi în anul școlar 2020-2021 în clusterele din: București/Ilfov, Galați, Buzău, Bacău, Dâmbovița. În mod normal, Teach for Romania vizează exclusiv școlile cu grad de defavorizare 1, 2 sau 3 din mediul rural sau peri-urban. În mod excepțional, vom viza toate școlile cu grad de devaforizare 1, 2, 3, 4 sau 5, atât din mediul rural, cât și cel peri-urban și urban, care fac parte din rețeaua Edu Networks din județele de mai sus. Facem aceste excepții de la modelul actual, tocmai pentru că avem încredere în impactul colectiv pe care profesorii susținuți de Teach for Romania îl pot avea în școlile Edu Networks alături de toate celelalte organizații partenere. În plus, în anii următori ne dorim extinderea geografică a organizației și către județele din celelalte clustere.

Cum poți aplica?

Învățătorii și profesorii claselor 0-VIII din școlile Edu Networks, care se regăsesc în viziunea organizației și în profilul și cerințele de mai sus, se pot înscrie până la data de 30 martie completând acest formular: https://form.jotform.com/200572914122345

Candidații care vor trece cu succes de evaluarea formularelor de înscriere vor fi invitați la un centru de evaluare, urmând ca lista finală a celor acceptați în program să fie comunicată până la mijlocul lunii aprilie. 

Noutăți

Înscrie-te la newsletter

Fii la curent cu informații din educație și următoarele evenimente EDU Networks.