Cum ne ajută psihologul să ne adaptăm la școala online

Timp de citire: 2 minute

Suspendarea cursurilor fizice, în sălile de clasă, și mutarea lor în mediul online au reprezentat și reprezintă încă provocări uriașe din punct de vedere logistic. Însă dincolo de asta, perioada de izolare pe care cu toții am experimentat-o în ultimele luni și-a pus amprenta asupra psihicului nostru.

De aici a plecat inițiativa coordonatorului clusterului București-Ilfov din Edu Networks, Violeta Dascălu. Ea a sesizat nevoia celor din comunitate – elevi, părinți, profesori – de a primi răspunsuri la câteva întrebări extrem de importante pentru ei.

Astfel au fost organizate două întâlniri online, în două zile consecutive, în care părinții elevilor și profesorii au discutat cu un psiholog cu expertiză în zona de parenting, doamna Mirela Horumbă.

Întâlnirea cu părinții a avut ca temă de discuții ”Securizarea emoțională a copiilor în timpul izolării” și a fost foarte bine primită.

Emoțiile părinților afectează starea emoțională a copiilor? Cum să determin copilul să iasă afară din casă? Cum să mă port cu copilul meu, diagnosticat cu autism, când după jumătate de ora petrecută online cu clasa nu mai dorește să participe? Cum pot suplini ca părinte, lipsa interactiunii cu grupul/prietenii? Cum să getionez starea mea de stress, când am și obligații profesionale, dar sunt și părinte?

Sunt doar o parte dintre întrebările puse de părinți în cadrul discuției, întrebări care ne-au arătat că este cu adevărat nevoie de astfel de întâlniri.

Discuția cu profii a avut ca temă ”Starea emoțională a profesorilor în timpul școlii online” și, din nou, am constatat că era nevoie de ea.

Dascălii au avut și ei multe întrebări, de la cele generale, cum ar fi ”cum mă asigur că munca mea aduce valoare și că toți elevii învață?” și până la cele specifice perioadei, referitoare la oboseala ochilor după o zi petrecută în fața display-urilor sau la bariera reprezentată de ecranul calculatorului.

Cele două întâlniri au fost extrem de utile, doamna psiholog discutând cu participanții despre toate problemele cu care aceștia se confruntă în această perioadă.

Vrem să le mulțumim părinților și profesorilor și să le felicităm pe doamnele Dascălu și Horumbă pentru inițiativă și implementare!

Toate articolele

Noutăți

Înscrie-te la newsletter

Fii la curent cu informații din educație și următoarele evenimente EDU Networks.